Vraagprijs huizen Amsterdam

Vraagprijs huizen Amsterdam

Vraagprijs huizen Amsterdam

In Amsterdam liggen de verkoopprijzen het meest boven de vraagprijs in vergelijking met Nederland. In Amsterdam zal je ongeveer 5 procent meer betalen dan de prijs die hiervoor gevraagd wordt. Dit blijkt uit onderzoek en cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Daarnaast is de vraagprijs enorm gestegen in kleinere gemeentes rondom Amsterdam, maar ook andere grote steden zoals Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. In vergelijking met 2014 worden huizen veel eerder verkocht in alle provincies. Het is tegenwoordig er moeilijk om een huis te kopen. Voornamelijk starters merken deze problemen. Waar in de provincie Zeeland in 2014 het gemiddeld meer dan 12 maanden duurde voordat een huis werd verkocht, is dat nu 7 maanden. In de provincie Noord-Holland gingen deze cijfers van 8 maanden naar 2 maanden. Dit geldt tevens in alle provincies. De minst sterke afname in het aantal maanden tot verkoop is in gemeente Groningen. De grootste afname is in de gemeente Flevoland. Uiteraard is dit wel voordelig voor mensen die in deze tijden hun huis willen verkopen.

Daarnaast zijn nog andere kenmerken van huizenkopers geanalyseerd. De laatste jaren blijken huizenkopers steeds jonger te worden, de gemiddelde leeftijd zou dalen. Door de crisis is de leeftijd echter weer opgelopen. Daarnaast worden huizen vaak ook gekocht door meerdere personen.

admin