Recordaantal openstaande online vacatures

Recordaantal openstaande online vacatures

Recordaantal openstaande online vacatures

In dit kwartaal van het jaar (3e kwartaal 2018), zijn er weer veel online vacatures geplaatst op vacaturewebsites. Dit meldt Flexmarkt. Hier mee is het record van vorig jaar verbroken. Er zijn in totaal 4 miljoen online vacatures geplaatst dit kwartaal. Er staan veel meer vacatures open dan voorgaande jaren. Dit komt ook omdat de vacatures minder goed in te vullen zijn. De meeste vacatures gaan om functies in de provincie Zuid-Holland. Ook Noord-Brabant en Utrecht doen het goed.

Veel vacatures worden geplaatst door de top 5 van grootste intermediairs in Nederland. Denk hierbij aan YoungCapital, Tempo-Team of Randstad. Zij doen er zoveel mogelijk aan om in een krappe arbeidsmarkt een geschikte kandidaat te vinden voor diverse vacatures. Naast dat zij deze vacatures delen op hun website, delen zij deze vacatures ook op meerdere sociale media platforms om het bereik te verhogen.

Voornamelijk functies in de sector zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg en handel  is er veel werkgelegenheid. Wanneer je kijkt naar de beroepen waarbij de meeste vacatures open staan, zijn dat: verkoop, administratie klantenservice en in de ict. Er zijn meer openstaande vacatures voor MBO-functies of lager, dan voor HBO of WO functies. Deze ontwikkeling is al langer gaande.

admin